Lugosi Dániel Ali lett a Virtuózok V4+ magyar győztese

A Virtuózok V4+ idei döntőjében a Maestro Plácido Domingo által vezetett nemzetközi zsűri előtt kellett megmutatnia tehetségét a klarinétos Alinak. A magyar versenyzők közül még díjazták a zongorista Balogh Ádámot és a hegedűn játszó Abouzahra Mariamot is.

Forrás: Hirado.hu2024. 01. 27. 16:30
Lugosi Ali
Fotó: Facebook/Virtuózok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenegy fiatal lélekemelő, könnyfakasztó játéka elbűvölte a zsűrit és a nézőket, az extra produkció, Michael Jackson slágerének különleges átirata pedig erősítette a határokon átívelő zenei műsor béke melletti elkötelezettségét – írta meg a Hirado.

A Virtuózok V4+ döntősei
A Virtuózok V4+ döntősei. Forrás: Facebook/Virtuózok

Nincs még egy ilyen projekt a világon a fiatal előadóművészeknek. Nincs még egy ilyen tehetséggondozó, mint a Virtuózok

– méltatta a magyar fejlesztésű műsort Plácido Domingo

A zsűri elnöke szerint a versenyen indult fiatalok méltó képviselői a klasszikus zenének. A háború aktualitása miatt külön szólt az ukrán versenyzőkhöz is, akik  – az énekes Amelia Anisovych és a zongorista Tyimofii Zherebtsov – megosztva lettek országuk győztesei.

A többi négy országot képviselő versenyzők közül Csehországból a klarinétos Ondrej Toman, Lengyelországból a hárfán játszó Zarina Zaradna, Szlovákiából a hegedű virtuóza, Teo Gertler, Magyarországról pedig Lugosi Dániel Ali nyerte meg a Virtuózok V4+ idei évadát. A második helyezettek az értékes porcelánhegedű mellett koncertlehetőséget nyertek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a közmédia felajánlásából – számolt be a portál.

Mindezek mellett a különdíjat kapó Balogh Ádám Plácido Domingóval és Miklósa Erikával, Abouzahra Mariam pedig a Concerto Budapest zeneigazgatójával, Keller Andrással adhat közös koncertet.

Borítókép: A magyar győztes, Lugosi Dániel Ali (Forrás: Facebook/Virtuózok)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.